Welkom bij Karin Westerink, Coaching en Training

Karin Westerink Coaching en Training

Het verhaal waar je in gelooft

Iedere dag opnieuw stappen we ons eigen doorgaande verhaal in. Het verhaal dat we onszelf vertellen over ons leven. Ik ben zus of zo, ik houd van dat en dat, ik kan dit of dat, ik moet dat en dat, ik baal van zus en zo, ik voel altijd weer dat en dat en ik probeer van alles maar....etc.
Met dit verhaal vul je je dag en kom je problemen tegen, reageer je vanuit dat verhaal op wat je tegenkomt.
Vraag je je wel eens af of het verhaal dat je jezelf vertelt wel klopt? Of dat er misschien ook andere verhalen mogelijk zijn? Of wellicht is er nog iets anders dan het verhaal. Het leven zelf namelijk.
Onbevangen. Zonder gevangen te zijn datgene tegemoet treden wat je tegenkomt. Dus zonder je verhaal. Probeer het eens. Verdomde lastig, want het verhaal in je hoofd is zo een gewoonte, dat je er meestal niet van bewust bent. Laat staan dat je uit het verhaal kunt stappen. Toch is het de moeite waard. Want als het je lukt even uit je verhaal te stappen, zul je merken dat alles open ligt. Niets is meer iets, alles is wat het is. Zonder je labels, je tekst en inkleuring.

Wie ben je zonder je verhaal? Dat is een mooie vraag om eens mee te gaan rondlopen. Op zoek naar jezelf :). Tenzij je natuurlijk gelooft dat het verhaal dat je jezelf vertelt jijzelf bent. Tja, dan hoef je niets en kun je gewoon doorgaan met je verhaal. Nee, kijken wat er is zonder dat verhaal, dat is voor de nieuwsgierigen, de zoekenden. Wie zich aangesproken voelt:

 

Het is wat het is

Het is onzin
zegt het verstand
Het is wat het is
zegt de liefde

Het is ongeluk
zegt de berekening
Het is niets als pijn
zegt de angst
Het is uitzichtloos
zegt het inzicht
Het is wat het is
zegt de liefde

Het is belachelijk
zegt de trots
Het is lichtzinnig
zegt de voorzichtigheid
Het is onmogelijk
zegt de ervaring
Het is wat het is
zegt de liefde

 

Erich Fried

 

 

< Terug naar mijn blogoverzicht